Ispitivanje mikrobiološke čistoće radnog okoliša i ruku nova je usluga u našoj ponudi kojom upotpunjujemo usluge HACCP sustav.
Kontrolu mikrobiološke čistoće pribora i ruku provodimo sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN 79/07; NN 113/08; NN 43/09), a u svrhu provjere djelotvornosti i učestalosti čišćenja, pranja i dezinfekcije u objektima u kojima se namirnice proizvode, poslužuju i stavljaju u promet.
Normativi mikrobiološke čistoće propisani su Pravilnikom o učestalosti kontrole i normativima mikrobiološke čistoće u objektima pod sanitarnim nadzorom (NN 137/09), a odnose se na sve površine postrojenja, opremu, uređaje, pribor, prijevozna sredstva i ruke osoba koje u poslovanju s hranom dolaze u dodir s hranom.
Normativ mikrobiološke čistoće propisuje granicu prihvatljivosti uzorka obzirom na prisutnost, vrstu i broj mikroorganizama (aerobne mezofilne i entero bakterije).
Uzorke iz radnog okružja i s ruku osoba uključenih u procese manipulacije hranom radimo metodom brisa. Mikrobiološka čistoća utvrđuje se u certificiranom laboratoriju u skladu s međunarodnom normom ISO 17025.
Tvrtka Pestrid d.o.o, Grad Osijek i Odjel za biologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, u suradnji s jedinicama lokalne samouprave, provode projekt trajnog informiranja i educiranja pučanstva (putem edukativnih plakata Što napraviti kako bi komaraca u Vašem dvorištu bilo manje?) te ukazuju na uklanjanje svih potencijalnih žarišta koji pogoduju razvoju ličinki komaraca.
» PROČITAJ VIŠE...Popis literature iz koje će se izvršiti provjera znanja kandidata za radno mjesto
RADNIK/RADNICA NA DDD POSLOVIMA:
1. Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (»Narodne novine« br.79/07., 113/08.,43/09.)
2.
Ispitivanje mikrobiološke čistoće radnog okoliša i ruku nova je usluga u našoj ponudi kojom upotpunjujemo usluge HACCP sustav.
» PROČITAJ VIŠE...