Ispitivanje mikrobiološke čistoće radnog okoliša i ruku nova je usluga u našoj ponudi kojom upotpunjujemo usluge HACCP sustav.
Kontrolu mikrobiološke čistoće pribora i ruku provodimo sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN 79/07; NN 113/08; NN 43/09), a u svrhu provjere djelotvornosti i učestalosti čišćenja, pranja i dezinfekcije u objektima u kojima se namirnice proizvode, poslužuju i stavljaju u promet.
Normativi mikrobiološke čistoće propisani su Pravilnikom o učestalosti kontrole i normativima mikrobiološke čistoće u objektima pod sanitarnim nadzorom (NN 137/09), a odnose se na sve površine postrojenja, opremu, uređaje, pribor, prijevozna sredstva i ruke osoba koje u poslovanju s hranom dolaze u dodir s hranom.
Normativ mikrobiološke čistoće propisuje granicu prihvatljivosti uzorka obzirom na prisutnost, vrstu i broj mikroorganizama (aerobne mezofilne i entero bakterije).
Uzorke iz radnog okružja i s ruku osoba uključenih u procese manipulacije hranom radimo metodom brisa. Mikrobiološka čistoća utvrđuje se u certificiranom laboratoriju u skladu s međunarodnom normom ISO 17025.
C100 Plus ULV profesionalni je uređaj pogodan za korištenje u zatvorenim prostorima u kojima se svakodnevno okuplja veći broj osoba koji dezinficijens širi u obliku magle (ULV) i na jednostavan način dezinficira sve površine.
» PROČITAJ VIŠE...Stari prljavi i neuredni tavani koji kako kokošinjac pružaju utočište stotinama golubova mogu vrlo lako postati čisti, uredni, mirišljavi i spremni za korisniju prenamjenu.
» PROČITAJ VIŠE...Ispitivanje mikrobiološke čistoće radnog okoliša i ruku nova je usluga u našoj ponudi kojom upotpunjujemo usluge HACCP sustav.
» PROČITAJ VIŠE...