Zaštita od ptica

Što je kontrola ptica?

Kontrola ptica je odvraćanje i sprječavanje ptica da slijeću, gnijezde se i žive na našim zgradama, objektima i oko njih.

Metode kontrole ptica uključuju a) uklanjanje ptica koje se gnijezde, b) stvaranje uvjeta odbijanja odvraćanja zbog kojih je manje vjerojatno da će ptice prvo sletjeti i gnijezditi se.

Zašto je kontrola ptica važna?

  • prenose preko 60 različitih bolesti i parazita
  • ptice selice pomažu u širenju bolesti jer obično putuju na velike udaljenosti i skrivaju mnoge vrste parazita
  • sasušeni ptičji izmet, mahanjem krila, pretvara u se oblak koji zagađuje okolinu
  • uneređuju pročelja zgrada
  • opsjedaju tavane kontaminirajući ih u prostore užasavajućih prizora
  • kiseline koje se oslobađaju iz izmeta čine nepovratna oštećenja na pročeljima fasade i lakovima vozila
  • ptice mogu negativno utjecati na rad restorana, terasa i kuhinja, pa čak i do vlastitih domova

Zanimljivosti

Gradski golubovi su potomci goluba pećinara i u suštini su zadržali njegove navike. Iako vole gradsku vrevu, oni se i dalje razmnožavaju kao njihovi divlji preci, koji veoma cijene privatnost.

Golubovi pećinari grade gnijezda na liticama i u pukotinama stijena, pa se gradski golubovi dovijaju kako stignu – ostavljaju svoja jaja u tornjevima crkava, tavanima, ispod mostova te na svim dobro skrivenim mjestima koje mogu da nađu.

Mreža za ptice

Mreža za ptice. Mreža je dobar izbor za kontrolu pristupa. Ako imate otvoreno skladište, zgradu ili nadstrešnicu gdje se ptice penju u grede i grede, mreža za ptice je učinkovit i ekonomičan izbor. Mreža bi trebala biti jaka i lagana, s kvadratnim otvorima od 0,75 inča ili manjim. Veći otvori možda neće spriječiti manje ptice (poput vrapca) da prođu. Pobrinite se da je mreža tamne boje i stabilizirana ultraljubičastom zračenjem kako biste smanjili propadanje uslijed izlaganja elementima. Postoje različiti načini postavljanja mreže za ptice; neki mogu biti vrlo jednostavni dok drugi mogu zahtijevati iskusnog izvođača.

Mreže za ptice često se koriste na zgradama i u vrtovima kako bi ih zaštitile od oštećenja od gniježđenja i štetočina poput golubova. Različite veličine i jačine mreže štite od različitih vrsta ptica.

Gotovo nevidljiva iz daljine, mreža za ptice spriječit će ptice izvan vaših zgrada. Zamislite to kao ogradu na svom krovu kako biste ih spriječili van. Učinkovito drži ptice izvan područja koje okružuje.

Pogodno za kućnu upotrebu ili u skladištima, za zaštitu vrtova i usjeva, ili čak za zaštitu AC jedinica i ventilacijskih otvora. Mreža za ptice je najčešći oblik kontrole ptica.

Šiljci

Šiljci za odvraćanje ptica učinkovito su odvraćanje od većih ptica štetočina poput golubova i galebova i mogu se postaviti na ograde, krovove i izbočine kako bi se spriječilo da ptice sjede i gnijezde se u neželjenim područjima.

Šiljci za ptice sprječavaju slijetanje ptica na mjestima kao što su prozorske klupice, vijenci, krovovi i nadstrešnice.

Ovaj model karakterizira relativno velika gustoća šiljaka po metru duljine (80 šiljaka).

Baza je izrađena od bezbojnog fleksibilnog polikarbonata, žice su od nehrđajućeg čelika zatupljeni na vrhovima.

Jednostavna instalacija omogućuje vam da otjerate ptice s gotovo bilo koje površine. Pravilno postavljeni šiljci su slabo vidljivi te ne narušavaju izgled pročelja.

Lasersko rastjerivanje ptica

Učinkovito rastjerivanje ptica na prijateljski način prema životinjama. Ptice doživljavaju područje lasera kao fizičku opasnost izbjegavajući to područje. Laserska zaštita s vremenom se pokazala učinkovitom bez navikavanja ptica.

Laseri za odvraćanje ptica mogu zvučati kao nešto iz znanstveno-fantastičnog filma, ali su zapravo učinkovita metoda kontrole ptica. Generiraju crvene i zelene laserske zrake male snage koje ptice mogu vidjeti.

Ove grede tjeraju ptice da izaberu negdje naseljenije mjesto za slet.

Čišćenje nakon problema s pticama

GOLUBOVI – čišćenje i dezinfekcija potkrovlja (tavana i tornjeva)

Sva prava pridržana Pestrid d.o.o. © 2015 | web design ENTERnet