GOLUBOVI – čišćenje i dezinfekcija potkrovlja (tavana i tornjeva)

Stari prljavi i neuredni tavani koji kako kokošinjac pružaju utočište stotinama golubova mogu vrlo lako postati čisti, uredni, mirišljavi i spremni za korisniju prenamjenu.

Mi u PESTRID-u omogućiti ćemo Vam da se na vašem radnom mjestu, u zgradi u kojoj radite, osjećate ugodnije: bez neugodnih mirisa, prašine, perja, bez iznenadnih mrlja na odjeći od golubljeg izmeta iz zraka, bez bojazni od prenošenja zaraznih bolesti i bez straha od odlaska na tavan po neki stari registrator.

Posebno smo specijalizirani za:

  • Čišćenje i odvoz golubljih izmeta i ostataka njihova uginuća.
  • Odvoz i skrb tog otpada na specijalizirana sakupljališta.
  • Dezinfekciju prostora i površina prije početka čišćenja, za vrijeme i nakon čišćenja.
  • Uklanjanje neugodnih mirisa i uspostavljanje mikrobiološki prihvatljive okoline.
  • Laboratorijsku analizu čistoće zraka, te mikrobiološku analizu briseva površina i predmeta.
  • Dezinsekciju insekata i nametnika zaostalih od golubova.
  • Završnu sanaciju puteva kretanja otpada kroz zgradu.

Za one koji ne znaju:

Golubovi svojom pojavom mogu predstavljati ukras parkova, gradskih trgova i izvor zadovoljstva za čovjeka, međutim u određenim uvjetima oni mogu biti i gospodarski štetnici i prenosioci bolesti, čime čovjeku nanose štetu.

Gradske golubove, zbog njihove brojnosti i prljavštine koju stvaraju često nazivamo letećim štakorima.

Čovjek se može zaraziti ugrizom, ogrebotinom, kontaktom sa slinom, izmetom i mokraćom. Također u svom pernatom pokrivaču mogu nositi ektoparazite (krpelji, buhe, uši, stjenice, tekuti,…) koji mogu biti prenosioci bolesti. Golubovi mogu oboliti od brojnih bolesti ( virusnih, bakterijskih, gljivičnih, parazitarnih ).

Najčešće su:
KRIPTOKOZA (gljivična infekcija) Čovjek koji udahne mikroorganizme iz golubljeg izmeta može se zaraziti ovom bolešću koja uzrokuje upalu pluća, a ukoliko je oslabljen imunosustav razvija se Encefalitis.
PSITAKOZA (kašljanje,visoka temperatura, glavobolja) prenosi se dodirom sa ptičjim izmetom ili prašinom ptičjeg izmeta.
SALMONELOZA (povraćanje, grčevi u trbuhu, proljev). Infekcija uzrokovana vrlo otpornim bakterijama na vanjske uvjete. Golubovi izlučuju uzročnika izmetom.

Usprkos tome što u većini urbanih sredina živi veliki broj golubova rijetki imaju mogućnost vidjeti njihove ptiće. Razlog tome je njihovo porijeklo (naziv “golub” najčešće se odnosi na goluba pećinara) i potreba da svoja gnijezda grade na visokim ivicama zgrada, u rupama zgrada i tavanima.

JESTE IKADA VIDJELI GNIJEZDO GOLUBA?!

Čišćenje tavana i rastjerivanje golubova

Osim nereda i prljavštine koji čine gradnjom svojih gnijezda golubovi su i prijenosnici infektivnih bolesti koje se prenose sa životinje na čovjeka. Razvoj i širenju zoonoza kod golubova doprinosi neodgovarajuća hrana koju im ljudi bacaju.
Smatra se da su ove zoonoze izrazito opasne za bebe i djecu, trudnice, starije osobe, te za ljude kojima je imunološki sustav oslabljen zbog neke teške bolesti.

GOLUBOVE NA TAVANU IMATE?
PESTRID POZOVITE;
I ISTE ZABORAVITE!

Mobilni uređaj za dezinfekciju prostora i površina C100 Plus ULV (Covid-19)

C100 Plus ULV profesionalni je uređaj pogodan za korištenje u zatvorenim prostorima u kojima se svakodnevno okuplja veći broj osoba koji dezinficijens širi u obliku magle (ULV) i na jednostavan način dezinficira sve površine.

» PROČITAJ VIŠE...

Daljinska detekcija i mapiranje ambrozije

Ambrozija je jednogodišnja korovna, vrlo invazivna, uvezena biljka. Jedna biljka proizvede više od 60.000 sjemenki koje mogu preživjeti u zemlji i više od 30 godina te izdržati smrzavanje. U Hrvatskoj je najrasprostranjenija u Slavoniji, sjeverozapadnoj Hrvatskoj i primorsko-goranskom području. Pelud ambrozije za vjetrovitog vremena rasprostire se i do 600 kilometara.

» PROČITAJ VIŠE...
Sva prava pridržana Pestrid d.o.o. © 2015 | web design ENTERnet