_ Usluge uzimanja briseva pribora i ruku na mikrobiološku analizu _

Ispitivanje mikrobiološke čistoće radnog okoliša i ruku nova je usluga u našoj ponudi kojom upotpunjujemo usluge HACCP sustav.

Kontrolu mikrobiološke čistoće pribora i ruku provodimo sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN 79/07; NN 113/08; NN 43/09), a u svrhu provjere djelotvornosti i učestalosti čišćenja, pranja i dezinfekcije u objektima u kojima se namirnice proizvode, poslužuju i stavljaju u promet.

Normativi mikrobiološke čistoće propisani su Pravilnikom o učestalosti kontrole i normativima mikrobiološke čistoće u objektima pod sanitarnim nadzorom (NN 137/09), a odnose se na sve površine postrojenja, opremu, uređaje, pribor, prijevozna sredstva i ruke osoba koje u poslovanju s hranom dolaze u dodir s hranom.
Normativ mikrobiološke čistoće propisuje granicu prihvatljivosti uzorka obzirom na prisutnost, vrstu i broj mikroorganizama (aerobne mezofilne i entero bakterije).

Uzorke iz radnog okružja i s ruku osoba uključenih u procese manipulacije hranom radimo metodom brisa. Mikrobiološka čistoća utvrđuje se u certificiranom laboratoriju u skladu s međunarodnom normom ISO 17025.

Biokemijska dezinfekcija gnoja

Biokemijska dezinfekcija postupak je kojim uništavamo uzročnike zaraznih bolesti u gnoju.
Izvodi se na ravnom prostoru, izoliranom od okoline i načinjenom od betona ili nabijene ilovače, širine 1,5 do 2 metra, a dužine prema količini gnoja koji treba biokemijski raskužiti.

» PROČITAJ VIŠE...
Sva prava pridržana Pestrid d.o.o. © 2015 | web design ENTERnet