Muhe – specifičnosti preventivnih i korektivnih mjera

Za uspješno suzbijanje muha bitne su preventivne mjere a one su

na svim prozorima i vratima postaviti prepreke za sprječavanje ulaza muha u objekt (mreže, trake, zračne zavjese i sl.)

redovito i pravilno uklanjanje svih vrsta otpadaka i smeća

postavljanje lovki s ljepljivim trakama ili mirisnim atraktantima

Korektivne kemijske metode suzbijanja možemo podijeliti u one

koje se vrše u zatvorenom i one koje se vrše na otvorenom prostoru s različitim vrstama insekticida i larvicida te različitim postupcima primjene (prskanje, zamagljivanje, premazivanje ili izlaganje mamaca.

Izbor insekticida, način aplikacije, broj potrebnih tretmana kao i mjere opreza u provođenju insekticidnih tretmana prepušta se ovlaštenoj DDD tvrtki, a sukladno preporuci proizvođača te dozvoli za promet i uporabu insekticida u području javnozdravstvene i komunalne higijene.

Dekontaminacija – sve tretirane radne površine nakon tretmana moraju se temeljito očistiti i oprati ali barem 12 sati nakon tretmana – inače se dovodi u pitanje učinak provedenih mjera. O tretiranim površinama potrebno je obavijestiti osoblje koje se brine o čistoći objekta te im dati jasne što i kako upute kako se ne bi prebrzo skinuo naneseni depozit insekticida.

Izvor: Zbornik predavanja
– DDD radionica, Dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija u HACCP sustavu, 2004.

Biokemijska dezinfekcija gnoja

Biokemijska dezinfekcija postupak je kojim uništavamo uzročnike zaraznih bolesti u gnoju.
Izvodi se na ravnom prostoru, izoliranom od okoline i načinjenom od betona ili nabijene ilovače, širine 1,5 do 2 metra, a dužine prema količini gnoja koji treba biokemijski raskužiti.

» PROČITAJ VIŠE...

Ostvarite 10% popusta na odabrane VectorFog uređaje

Razmišljate o kupovini uređaja za tretiranje komaraca?
Posjetite našu Facebook stranicu lajkajte i šerajte post sa odabranim uređajima te ostvarite 10% popusta na iste.

» PROČITAJ VIŠE...

Osječki jesenjski sajam

Tvrtka Pestrid predstavila je svoje usluge i proizvode na Osječkom jesenskom sajmu.
Iz palete usluga izdvojili bi uslugu uvođenja i kontrole HACCP sustava u sve objekte koji se bave proizvodnjom, preradom i prodajom hrane (farme, proizvodni pogoni, mljekare, obiteljska gospodarstva, trgovine, restorani, i drugi objekti).

» PROČITAJ VIŠE...
Sva prava pridržana Pestrid d.o.o. © 2015 | web design ENTERnet