Žohari – specifičnosti preventivnih i korektivnih mjera

Žohare treba suzbijati u svim prostorima u kojima su nađeni, mehaničkim, biološkim i kemijskim metodama.

Željeni rezultati postižu se samo integralnim metodama suzbijanja, dakle kombinacijom svih metoda suzbijanja i načina primjene insekticida.

Izbor i vrsta formulacije insekticida kao i način aplikacije ovisan je o vrsti žohara te karakteristikama prostora koji se obrađuje.

Preventivne mjere uključuju sve raspoložive

mehaničke metode – sve preventivne mjere (uklanjanje smeća, otpada, hrane, etc.) te postavljanje feromonskih lovki (mehaničko-biološka metoda), i

biološke metode – smanjenje ili regulacija temperature (U klimatiziranim prostorima nema žohara, ali su zato uređaji za klimatizaciju idealni za razvoj žohara.)

  U kemijske metode spada primjena svih vrsta insekticida koji imaju dozvolu za promet i uporabu u području javnog zdravstva i komunalne higijene i to različitim postupcima primjene (prskanjem, zamagljivanjem, premazivanjem ili izlaganjem mamaca).

   

  Izbor insekticida, način aplikacije, broj potrebnih tretmana kao i mjere opreza u provođenju insekticidnih tretmana prepušta se ovlaštenoj tvrtki s obučenim izvoditeljima DDD mjera, a sukladno preporuci proizvođača te dozvoli za promet i uporabu insekticida u području javnog zdravstva i komunalne higijene.

  Izvor: Zbornik predavanja
  – DDD radionica, Dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija u HACCP sustavu, 2004.

  Elektronički sustav praćenja i kontrole postavljenih lovki

  Kako bi korisnicima naših usluga pružili još kvalitetniju uslugu implementirali smo elektronički sustav praćenja i kontrole postavljenih lovki POS uređajem bilo da se radi o feromonskim, ljepljivim ili rodenticidnim lovkama!
  O čemu je riječ?
  Na svaku postavljenu lovku unesen je bar-kod koji u kombinaciji sa POS uređajem pri monitoringu prikazuje: korisnika; lokaciju u objektu (podrum, pri

  » PROČITAJ VIŠE...

  ULV oprema za zamagljivanje

  U Pestrdovoj ponudi nalazi se Vectorfogova™ ULV oprema za zamagljivanje za aplikaciju dezificijensa, biocida, fungicida i pesticida.
  Vectorfogovi uređaji za hladno zamagljivanje proizvode maglu / izmaglicu veličine kapljica od 5 do 50 mikrona.
  Istraživanja pokazuju da su upravo kapljice te veličine idealne za uništavanje patogenih organizama, parazita i nametnika.

  » PROČITAJ VIŠE...

  Å to su pesticidi?

  Pesticidi su proizvodi kemijskog ili biološkog porijekla koji su namijenjeni zaštiti ekonomski značajnih biljaka i životinja od korova, bolesti, štetnih insekata, grinja i drugih štetnih organizama.

  » PROČITAJ VIŠE...
  Sva prava pridržana Pestrid d.o.o. © 2015 | web design ENTERnet