Veza između HACCP standarda i DDD mjera

HACCP – je skup mjera koje se poduzimaju da bi proizveli zdravstveno ispravnu hranu, tj. hranu koja u sebi ne sadrži mikrobiološke, kemijske i fizičke opasnosti i koja neće prouzročiti štetu, ozljedu ili bolest prilikom pripreme ili konzumacije hrane u skladu s njenom namjenom. Ovlašteni izvoditelji DDD mjera (koji ima odobrenje za rad Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi sukladno Zakonu) ne bave se osiguranjem zdravstvene ispravnosti prehrambenog proizvoda već... pročitaj više...

Plan provedbe općih DDD mjera

Pri izradi „Plana“ jako je bitno poznavati vrstu sirovina, tlocrt objekta za proizvodnju, put sirovina i osoblja te vrstu opreme, tehnološki proces i osobine gotovog proizvoda. Plan provedbe općih DDD mjera mora sadržavati: Popis prihvatljivih biocidnih pripravaka s kojima će se obraditi površina, prostor ili objekt. U "Planu” treba navesti vrstu biocidnog pripravka koji će se upotrijebiti (djelatna tvar i trgovački naziv sredstva). Kada se provode DDD... pročitaj više...

Kontrola štetočina HACCP sustavom

Insekti, glodavci i druge štetočine predstavljaju potencijalnu prijetnju zdravstvenoj ispravnosti namirnica (prijenos patogena), mogu izazvati štete i mehanička oštećenja hrane te je mehanički onečistiti, fecesom, dlakama… HACCP sustav analizira cijeli postupak proizvodnje hrane koristeći slijedeća načela: Provođenje analize opasnosti, Određivanje kritičnih kontrolnih točaka (CCP), Utvrđivanje kritičnih granica, Uspostava sustava nadzora kontrole CCP, Utvrđivanje... pročitaj više...

Glodavci – specifičnosti preventivnih i korektivnih mjera

Preventivne mjere podrazumijevaju tehničke i higijenske mjere kojima se stvaraju nepovoljni uvjeti za opstanak glodavaca. U praksi se ove mjere provode pod nazivom RAT-PROOF-SISTEM, a one su: Građevinske mjere sve one mjere koje se poduzimaju s ciljem sprječavanja ulaska, zadržavanja, hranjenja i razmnožavanja glodavaca i u njih ubrajamo primjereno zatvaranje svih ulaznih otvora dovodnih i odvodnih instalacija (prolaz dovoljan za prolaz glodavaca je 6 mm za kućnog miša te 12 mm za... pročitaj više...

Žohari – specifičnosti preventivnih i korektivnih mjera

Žohare treba suzbijati u svim prostorima u kojima su nađeni, mehaničkim, biološkim i kemijskim metodama. Željeni rezultati postižu se samo integralnim metodama suzbijanja, dakle kombinacijom svih metoda suzbijanja i načina primjene insekticida. Izbor i vrsta formulacije insekticida kao i način aplikacije ovisan je o vrsti žohara te karakteristikama prostora koji se obrađuje. Preventivne mjere uključuju sve raspoložive mehaničke metode – sve preventivne mjere (uklanjanje... pročitaj više...

Muhe – specifičnosti preventivnih i korektivnih mjera

Za uspješno suzbijanje muha bitne su preventivne mjere a one su na svim prozorima i vratima postaviti prepreke za sprječavanje ulaza muha u objekt (mreže, trake, zračne zavjese i sl.) redovito i pravilno uklanjanje svih vrsta otpadaka i smeća postavljanje lovki s ljepljivim trakama ili mirisnim atraktantima Korektivne kemijske metode suzbijanja možemo podijeliti u one koje se vrše u zatvorenom i one koje se vrše na otvorenom prostoru s različitim vrstama insekticida i... pročitaj više...

Tražite uređaj za tretiranje komaraca?

Predstavljamo vam VectroFog™ BY100 Mini uređaji idealan za zamagljivanje. Ovaj lagani, prenosivi uređaj neovisan o napajanju električnom energijom dizajniran je s namjenom korištenja u vrtovima, parkovima, silosima, staklenicima i na terasama.
Rukovanje uređajem je jednostavno a energiju pokretanja daje mu propan ili butan plin.

» PROČITAJ VIŠE...

Proizvodi

Pestrid proizvodi Bromotrid gotove rodenticidne mamce za direktnu primjenu protiv štakora i miševa namjenjene za primjenu unutar zgrada i čvrstih ili mobilnih objekata (npr. stambene zgrade, objekti / postrojenja koji su usko vezani uz poljoprivredne aktivnosti).

» PROČITAJ VIŠE...

Osječki jesenjski sajam

Tvrtka Pestrid predstavila je svoje usluge i proizvode na Osječkom jesenskom sajmu.
Iz palete usluga izdvojili bi uslugu uvođenja i kontrole HACCP sustava u sve objekte koji se bave proizvodnjom, preradom i prodajom hrane (farme, proizvodni pogoni, mljekare, obiteljska gospodarstva, trgovine, restorani, i drugi objekti).

» PROČITAJ VIŠE...
Sva prava pridržana Pestrid d.o.o. © 2015 | web design ENTERnet