Veza između HACCP standarda i DDD mjera

HACCP – je skup mjera koje se poduzimaju da bi proizveli zdravstveno ispravnu hranu, tj. hranu koja u sebi ne sadrži mikrobiološke, kemijske i fiziÄke opasnosti i koja neće prouzroÄiti štetu, ozljedu ili bolest prilikom pripreme ili konzumacije hrane u skladu s njenom namjenom. Ovlašteni izvoditelji DDD mjera (koji ima odobrenje za rad Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi sukladno Zakonu) ne bave se osiguranjem zdravstvene ispravnosti prehrambenog proizvoda već  pročitaj više...

Plan provedbe općih DDD mjera

Pri izradi „Plana“ jako je bitno poznavati vrstu sirovina, tlocrt objekta za proizvodnju, put sirovina i osoblja te vrstu opreme, tehnološki proces i osobine gotovog proizvoda. Plan provedbe općih DDD mjera mora sadržavati: Popis prihvatljivih biocidnih pripravaka s kojima će se obraditi površina, prostor ili objekt. U "Planu” treba navesti vrstu biocidnog pripravka koji će se upotrijebiti (djelatna tvar i trgovaÄki naziv sredstva). Kada se provode DDD  pročitaj više...

Kontrola Å¡tetoÄina HACCP sustavom

Insekti, glodavci i druge štetoÄine predstavljaju potencijalnu prijetnju zdravstvenoj ispravnosti namirnica (prijenos patogena), mogu izazvati štete i mehaniÄka oštećenja hrane te je mehaniÄki oneÄistiti, fecesom, dlakama… HACCP sustav analizira cijeli postupak proizvodnje hrane koristeći slijedeća naÄela: ProvoÄ‘enje analize opasnosti, OdreÄ‘ivanje kritiÄnih kontrolnih toÄaka (CCP), UtvrÄ‘ivanje kritiÄnih granica, Uspostava sustava nadzora kontrole CCP, UtvrÄ‘ivanje  pročitaj više...

Glodavci – specifiÄnosti preventivnih i korektivnih mjera

Preventivne mjere podrazumijevaju tehniÄke i higijenske mjere kojima se stvaraju nepovoljni uvjeti za opstanak glodavaca. U praksi se ove mjere provode pod nazivom RAT-PROOF-SISTEM, a one su: GraÄ‘evinske mjere sve one mjere koje se poduzimaju s ciljem sprjeÄavanja ulaska, zadržavanja, hranjenja i razmnožavanja glodavaca i u njih ubrajamo primjereno zatvaranje svih ulaznih otvora dovodnih i odvodnih instalacija (prolaz dovoljan za prolaz glodavaca je 6 mm za kućnog miša te 12 mm za  pročitaj više...

Žohari – specifiÄnosti preventivnih i korektivnih mjera

Žohare treba suzbijati u svim prostorima u kojima su naÄ‘eni, mehaniÄkim, biološkim i kemijskim metodama. Željeni rezultati postižu se samo integralnim metodama suzbijanja, dakle kombinacijom svih metoda suzbijanja i naÄina primjene insekticida. Izbor i vrsta formulacije insekticida kao i naÄin aplikacije ovisan je o vrsti žohara te karakteristikama prostora koji se obraÄ‘uje. Preventivne mjere ukljuÄuju sve raspoložive mehaniÄke metode – sve preventivne mjere (uklanjanje  pročitaj više...

Muhe – specifiÄnosti preventivnih i korektivnih mjera

Za uspješno suzbijanje muha bitne su preventivne mjere a one su na svim prozorima i vratima postaviti prepreke za sprjeÄavanje ulaza muha u objekt (mreže, trake, zraÄne zavjese i sl.) redovito i pravilno uklanjanje svih vrsta otpadaka i smeća postavljanje lovki s ljepljivim trakama ili mirisnim atraktantima Korektivne kemijske metode suzbijanja možemo podijeliti u one koje se vrše u zatvorenom i one koje se vrše na otvorenom prostoru s razliÄitim vrstama insekticida i  pročitaj više...

OsjeÄki jesenjski sajam

Tvrtka Pestrid predstavila je svoje usluge i proizvode na OsjeÄkom jesenskom sajmu.
Iz palete usluga izdvojili bi uslugu uvođenja i kontrole HACCP sustava u sve objekte koji se bave proizvodnjom, preradom i prodajom hrane (farme, proizvodni pogoni, mljekare, obiteljska gospodarstva, trgovine, restorani, i drugi objekti).

» PROČITAJ VIŠE...

Mobilni uređaj za dezinfekciju prostora i površina C100 Plus ULV (Covid-19)

C100 Plus ULV profesionalni je ureÄ‘aj pogodan za koriÅ¡tenje u zatvorenim prostorima u kojima se svakodnevno okuplja veći broj osoba koji dezinficijens Å¡iri u obliku magle (ULV) i na jednostavan naÄin dezinficira sve povrÅ¡ine.

» PROČITAJ VIŠE...

GOLUBOVI – Äišćenje i dezinfekcija potkrovlja (tavana i tornjeva)

Stari prljavi i neuredni tavani koji kako kokoÅ¡injac pružaju utoÄiÅ¡te stotinama golubova mogu vrlo lako postati Äisti, uredni, miriÅ¡ljavi i spremni za korisniju prenamjenu.

» PROČITAJ VIŠE...
Sva prava pridržana Pestrid d.o.o. © 2015 | web design ENTERnet