HACCP – je skup mjera koje se poduzimaju da bi proizveli zdravstveno ispravnu hranu, tj. hranu koja u sebi ne sadrži mikrobiološke, kemijske i fiziÄke opasnosti i koja neće prouzroÄiti štetu, ozljedu ili bolest prilikom pripreme ili konzumacije hrane u skladu s njenom namjenom. Ovlašteni izvoditelji DDD mjera (koji ima odobrenje za rad Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi sukladno Zakonu) ne bave se osiguranjem zdravstvene ispravnosti prehrambenog proizvoda već pročitaj više...
Pri izradi „Plana“ jako je bitno poznavati vrstu sirovina, tlocrt objekta za proizvodnju, put sirovina i osoblja te vrstu opreme, tehnološki proces i osobine gotovog proizvoda. Plan provedbe općih DDD mjera mora sadržavati: Popis prihvatljivih biocidnih pripravaka s kojima će se obraditi površina, prostor ili objekt. U "Planu” treba navesti vrstu biocidnog pripravka koji će se upotrijebiti (djelatna tvar i trgovaÄki naziv sredstva). Kada se provode DDD pročitaj više...
Insekti, glodavci i druge štetoÄine predstavljaju potencijalnu prijetnju zdravstvenoj ispravnosti namirnica (prijenos patogena), mogu izazvati štete i mehaniÄka oštećenja hrane te je mehaniÄki oneÄistiti, fecesom, dlakama… HACCP sustav analizira cijeli postupak proizvodnje hrane koristeći slijedeća naÄela: ProvoÄ‘enje analize opasnosti, OdreÄ‘ivanje kritiÄnih kontrolnih toÄaka (CCP), UtvrÄ‘ivanje kritiÄnih granica, Uspostava sustava nadzora kontrole CCP, UtvrÄ‘ivanje pročitaj više...
Preventivne mjere podrazumijevaju tehniÄke i higijenske mjere kojima se stvaraju nepovoljni uvjeti za opstanak glodavaca. U praksi se ove mjere provode pod nazivom RAT-PROOF-SISTEM, a one su: GraÄ‘evinske mjere sve one mjere koje se poduzimaju s ciljem sprjeÄavanja ulaska, zadržavanja, hranjenja i razmnožavanja glodavaca i u njih ubrajamo primjereno zatvaranje svih ulaznih otvora dovodnih i odvodnih instalacija (prolaz dovoljan za prolaz glodavaca je 6 mm za kućnog miša te 12 mm za pročitaj više...
Žohare treba suzbijati u svim prostorima u kojima su naÄ‘eni, mehaniÄkim, biološkim i kemijskim metodama. Željeni rezultati postižu se samo integralnim metodama suzbijanja, dakle kombinacijom svih metoda suzbijanja i naÄina primjene insekticida. Izbor i vrsta formulacije insekticida kao i naÄin aplikacije ovisan je o vrsti žohara te karakteristikama prostora koji se obraÄ‘uje. Preventivne mjere ukljuÄuju sve raspoložive mehaniÄke metode – sve preventivne mjere (uklanjanje pročitaj više...
Za uspješno suzbijanje muha bitne su preventivne mjere a one su na svim prozorima i vratima postaviti prepreke za sprjeÄavanje ulaza muha u objekt (mreže, trake, zraÄne zavjese i sl.) redovito i pravilno uklanjanje svih vrsta otpadaka i smeća postavljanje lovki s ljepljivim trakama ili mirisnim atraktantima Korektivne kemijske metode suzbijanja možemo podijeliti u one koje se vrše u zatvorenom i one koje se vrše na otvorenom prostoru s razliÄitim vrstama insekticida i pročitaj više...
HACCP je engleska kratica za Hazard Analysis and Critical Control Point. Možemo ga definirati kao proces analize opasnosti i kritiÄnih kontrolnih toÄaka koji obuhvaća cijeli niz preventivnih postupaka s krajnim ciljem –osiguravanje zdravstveno ispravne hrane. Baziran je na znanstvenim Äinjenicama.
» PROČITAJ VIŠE...VectorFogâ„¢ proizvodi i distribuira jednu od najsuvremenijih oprema za hladno i toplo zamagljivanje.
Svi VectorFogâ„¢ proizvodi certificirani su brojnim standardima ukljuÄujući: CE, ISO 9001 i ISO 14001 i primjer su sveobuhvatne kontrole kvalitete proizvodnje.
Svi VectorFogâ„¢ proizvodi do sada su globalno dosegnuli veliki broj kupaca na svim kontinentima.