Žohari – specifičnosti preventivnih i korektivnih mjera

Žohare treba suzbijati u svim prostorima u kojima su nađeni, mehaničkim, biološkim i kemijskim metodama.

Željeni rezultati postižu se samo integralnim metodama suzbijanja, dakle kombinacijom svih metoda suzbijanja i načina primjene insekticida.

Izbor i vrsta formulacije insekticida kao i način aplikacije ovisan je o vrsti žohara te karakteristikama prostora koji se obrađuje.

Preventivne mjere uključuju sve raspoložive

mehaničke metode – sve preventivne mjere (uklanjanje smeća, otpada, hrane, etc.) te postavljanje feromonskih lovki (mehaničko-biološka metoda), i

biološke metode – smanjenje ili regulacija temperature (U klimatiziranim prostorima nema žohara, ali su zato uređaji za klimatizaciju idealni za razvoj žohara.)

  U kemijske metode spada primjena svih vrsta insekticida koji imaju dozvolu za promet i uporabu u području javnog zdravstva i komunalne higijene i to različitim postupcima primjene (prskanjem, zamagljivanjem, premazivanjem ili izlaganjem mamaca).

   

  Izbor insekticida, način aplikacije, broj potrebnih tretmana kao i mjere opreza u provođenju insekticidnih tretmana prepušta se ovlaštenoj tvrtki s obučenim izvoditeljima DDD mjera, a sukladno preporuci proizvođača te dozvoli za promet i uporabu insekticida u području javnog zdravstva i komunalne higijene.

  Izvor: Zbornik predavanja
  – DDD radionica, Dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija u HACCP sustavu, 2004.

  Tražite uređaj za tretiranje komaraca?

  Predstavljamo vam VectroFog™ BY100 Mini uređaji idealan za zamagljivanje. Ovaj lagani, prenosivi uređaj neovisan o napajanju električnom energijom dizajniran je s namjenom korištenja u vrtovima, parkovima, silosima, staklenicima i na terasama.
  Rukovanje uređajem je jednostavno a energiju pokretanja daje mu propan ili butan plin.

  » PROČITAJ VIŠE...

  Bez vode nema komaraca!!!

  Dolaskom toplijih dana komarci postaju veliki problem u gradovima i općinama. Komarci koji su u ožujku i travnju bezazlene ličinke, u svibnju i lipnju postaju nesnosne krvopije koje prenose zarazne bolesti.

  » PROČITAJ VIŠE...

  Pestrid – ovlaÅ¡teni distributer VectorFog™ proizvoda i opreme

  VectorFog™ proizvodi i distribuira jednu od najsuvremenijih oprema za hladno i toplo zamagljivanje.
  Svi VectorFog™ proizvodi certificirani su brojnim standardima uključujući: CE, ISO 9001 i ISO 14001 i primjer su sveobuhvatne kontrole kvalitete proizvodnje.
  Svi VectorFog™ proizvodi do sada su globalno dosegnuli veliki broj kupaca na svim kontinentima.

  » PROČITAJ VIŠE...
  Sva prava pridržana Pestrid d.o.o. © 2015 | web design ENTERnet
  Pestrid d.o.o.