_ Fumigacija _

Fumigacija je postupak suzbijanja insekata i njihovih razvojnih oblika plinovima izraženog insekticidnog djelovanja.

Fumigaciju provodimo u: zatvorenim hermetiziranim prostorima; otvorenom prostoru (pod plino-nepropusnim folijama i ceradama) i na transportnim trakama u silosima.

Fumigacija se provodi po strogim pravilima i uz posebne mjere opreza. Propusti u provođenju fumigacije mogu izazvati daleko veće štete i posljedice od klasične dezinsekcije.

Fumiganti su vrlo toksični za sva toplokrvna bića pa tako i za samog čovjeka te se u njihovoj primjeni strogo treba pridržavati posebnih pravila, provoditi preventivne mjere i koristiti specifičnu zaštitnu opremu.

Proces fumigacije i mjere zaštite dijelimo na: pripremne radove, puštanje fumiganata, vrijeme izloženosti i degazaciju i primopredaju robe ili objekata.

Čišćenje i dezinfekcija kuhinjskih napa

Zašto je čišćenje kuhinjskih napa važno?

Kuhinjske nape imaju ključnu ulogu u održavanju sigurnosti i higijene u profesionalnim kuhinjama. Međutim, zbog stalnog izlaganja masnoćama, pari i česticama iz zraka, njihovo redovito čišćenje postaje neophodno iz više razloga:

1.

» PROČITAJ VIŠE...

Biljni preparati protiv insekata

Komarci, krpelji, buhe, ose i drugi insekti ne podnose miris nekih vrsla biljaka pa ih izbjegavaju.

» PROČITAJ VIŠE...

Što moramo znati o muhama?

Sve vrste muha dobri su letači, izrazito su mobilne a vole se zadržavati u blizini mjesta gdje su povoljni uvjeti za odlaganje jajašaca (organski materijal u raspadu – kuhinjski otpaci, smeće, gnojnice…).
Muhe se hrane i zadržavaju na različitim organskim materijalima u raspadanju i na izmetu.

» PROČITAJ VIŠE...
Sva prava pridržana Pestrid d.o.o. © 2015 | web design ENTERnet