_ Politike tvrtke _


 • Politika kvalitete

  ÔÇ×Salus populi suprema lex esto ÔÇô neka zdravlje ljudi bude najvi┼íi zakonÔÇŁ

  PESTRID d.o.o. je trgova─Źko dru┼ítvo specijalizirano za pru┼żanje usluge provedbe obvezatne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije te fumigacije kao posebnog na─Źina provedbe obvezatnih DDD mjera koje se provode s ciljem sprje─Źavanja pojave i suzbijanja ┼íirenja zaraznih bolesti, uzrokovanja ┼íteta u proizvodnji i prometu hrane koje uzrokuju mikroorganizmi, ┼ítetni ─Źlankono┼íci i glodavci. DDD mjere provodimo na poziv svakodnevno ili sklapanjem ugovorenih poslova s dinamikom odr┼żavanja ovisno o zakonskoj regulativi i sukladno biologiji ┼ítetnika koje suzbijamo.

  Subjektima u poslovanju hranom (SPH) pru┼żamo i konzultantske usluge implementacije i odr┼żavanja HACCP sustava te usluge uzimanja briseva radi kontrole mikrobiolo┼íke ─Źisto─çe i zdravstvene ispravnosti hrane i vode kojom upotpunjujemo usluge HACCP sustava. Mikrobiolo┼íka ─Źisto─ça utvr─Ĺuje se u ovla┼ítenom laboratoriju u skladu s me─Ĺunarodnom normom ISO 17025.

  Pored navedenog, PESTRID d.o.o. specijaliziran je za pru┼żanje usluga ─Źi┼í─çenja potkrovlja i tavanskih prostora od golubljih izmeta i ostataka njihova uginu─ça uz odvoz i skrb tog otpada na specijalizirana sakupljali┼íta.

  Proizvodimo BROMOTRID ┼ŻITNI MAMAC ÔÇô antikoagulantni mamac za primjenu protiv ┼ítetnih glodavaca uz mogu─çnost prodaje profesionalnim korisnicima. Ovla┼íteni smo distributeri Vectorfog ure─Ĺaja te nudimo ┼íiroki asortiman ure─Ĺaja za toplinsko i ULV zamagljivanje, UV lampi za suzbijanje lete─çih insekata i dr.

  Zadovoljstvo na┼íih korisnika kao i ostalih zainteresiranih strana nastojimo posti─çi pru┼żanjem na┼íih usluga prema visokim standardima me─Ĺunarodno priznatih normi te po┼ítivanjem relevantnih zakonskih propisa. Certifikacijom i usvajanjem normi ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 i OHSAS 18001:2007 preuzeli smo i obvezu kontinuiranog unapre─Ĺivanja i pobolj┼íanja sustava upravljanja kvalitetom, sustava upravljanja okoli┼íem i sustavom zdravlja i sigurnosti na radu te omogu─çili u─Źinkovitiju organizaciju poslovanja kako bi mogli odgovoriti najzahtjevnijim poslovnim izazovima, a rizike negativnog u─Źinka svesti na minimum.

  Svojim postojanim razvojem i prepoznatljivim stilom rada, prethodnih godina stvorili smo ime koje predstavlja sigurnost, dobro upravljanje, jedinstven pristup svakom korisniku, jednom rije─Źju ÔÇô KVALITETU! Kvaliteta nastaje u svim segmentima poslovanja, u svim fazama poslovnog procesa, te u svim elementima pru┼żanja usluge, ┼íto se posti┼że stalnom kontrolom i otklanjanjem uzroka lo┼íe kvalitete, a osobito preventivnim mjerama koje uklju─Źuju pa┼żljiv odabir partnera i dobavlja─Źa sredstava za obavljanje i najzahtjevnijih poslovnih zadataka.

  Politika kvalitete temelji se na zadovoljstvu korisnika na┼íih usluga, svakog na┼íeg djelatnika, poslovnog partnera, korisnika i dru┼ítva u cjelini.; pravodobnoj, cjelovitoj i pouzdanoj realizaciji poslova; razvoju kadrova kroz edukacije i napredovanje; organizaciji rada; stvaranju dobrih radnih uvjeta; odgovornosti prema dru┼ítvenoj zajednici uz odgovoran odnos prema prirodnim resursima s naglaskom na za┼ítitu okoli┼ía i zdravlja ljudi, po┼ítivanju zakona, propisa i standarda, otvorenosti prema javnosti, pravu na pristup informacijama i eti─Źnosti u poslovanju; postavljanju mjerljivih i ostvarivih ciljeva; politici razvoja i odr┼żavanja kroz stalno ulaganje u razvoj proizvoda i usluga uz primjenu suvremenih tehnologija i rje┼íenja.

  Neprestano unapre─Ĺenje kvalitete proizvoda, usluga i poslovnih procesa te orijentacija na zadovoljstvo na┼íih kupaca osnovni je prioritet u kojeg su uklju─Źeni svi zaposlenici tvrtke. Provedba kvalitete i njeno kontinuirano unapre─Ĺenje pravo je i obveza Uprave i svih zaposlenika Pestrid d.o.o.

  Svaki djelatnik Pestrid d.o.o., Bilje, mora biti upoznat s ovom politikom, shvatiti je i prihvatiti kao trajni orijentir u vlastitom djelovanju.

  U Bilju, 10.01.2019.g.

  Sanja Tomas Huk, voditelj kvalitete

  Odobrio: direktor Pestrid d.o.o., Halil Salha, univ.spec.agr


 • Politika za┼ítite okoli┼ía

  Na┼ía djelatnost usmjerena je pru┼żanju usluga na podru─Źju dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije te za┼ítite bilja s posebnim naglaskom na sustav upravljanja za┼ítitom okoli┼ía koji je jedan je od prioriteta Pestrid d.o.o. Na┼ía vizija upravljanja za┼ítitom okoli┼ía obuhva─ça odgovorno poslovanje u cilju o─Źuvanja okoli┼ía, prirode te odnosa prema dru┼ítvenoj zajednici radi postizanja dugoro─Źnog poslovnog uspjeha i zadovoljstva svih zainteresiranih strana. Usmjereni smo na spre─Źavanje nastajanja opasnosti po okoli┼í i za┼ítitu prirodnih izvora, trajno i neprekidno vrednovanje vlastite djelatnosti s namjerom, da se gdje god je to mogu─çe, koriste sredstva i provode postupci koji ─çe najmanje ┼ítetiti okoli┼íu, kao i uskla─Ĺivanje sa svim nacionalnim propisima i pravilima o za┼ítiti okoli┼ía.

  Ciljevi naše politike zaštite okoliša:

  Slijediti dobru tradiciju promi┼íljanja, istra┼żivanja i stru─Źnog djelovanja u smislu ugradnje na─Źela za┼ítite okoli┼ía u procese rada i projekte uz podizanje svijesti o potrebi o─Źuvanja okoli┼ía,

  Ulaganja u projekte vezane za za┼ítitu okoli┼ía imaju prednost pred ostalim tehni─Źkim ulaganjima,

  Optimizirana uporaba ekološki prihvatljivih pesticida,

  Racionalno gospodarenje otpadom,

  Racionalno koristiti energiju te na─Źela za┼ítite okoli┼ía integrirati u postupke planiranja i dono┼íenja odluka,

  Prevencija i kontinuirano smanjivanje negativnih utjecaja na okoliš i optimalna upotreba prirodnih resursa,

  Razumjeti, predvidjeti i u─Źinkovito reagirati u skladu s odgovaraju─çim nacionalnim i me─Ĺunarodnim zakonskim te ostalim zahtjevima,

  Podizanje svijesti i stru─Źnosti na podru─Źju za┼ítite okoli┼ía,

  Stalnost i izgradnji sustava zaštite okoliša.

  Poslovni prostori Organizacije za dezinfekciju, dezinsekciju, deratizaciju i fumigaciju, se nalaze u blizini stambenih naselja i nacionalnog parka prirode ┬źKopa─Źki rit┬╗. Stoga slijedimo politiku odgovornosti i uske povezanosti s lokalnom zajednicom op─çine Bilje. Pestrid d.o.o. obavezuje se da na─Źela politike za┼ítite okoli┼ía budu primijenjena, odr┼żavana i dokumentirana na svim njegovim razinama.


  U Bilju, 1.12.2017.g.

  Mladen Matić, voditelj okoliša

  Odobrio: direktor Pestrid d.o.o., Halil Salha, univ.spec.agr


 • Politika OHSAS za┼ítita zdravlja i sigurnosti na radu

  Tvrtka Pestrid d.o.o. svoje programe za┼ítite zdravlja i sigurnosti na radu provodi strukturiranom primjenom standarda OHSAS 18001:2007 (Occupational Health and Safety Assessment Series). Tvrtka Pestrid d.o.o. prepoznaje zna─Źajan doprinos kontrole za┼ítite zdravlja i sigurnosti na radu na razini cjelokupnog poslovanja. Odlu─Źno poduzimamo primjerene prakti─Źne mjere prevencije, kontrole i za┼ítite od aktivnosti koje potencijalno mogu izazvati opasnosti po zdravlje i sigurnost na radu.

  Iz tog razloga, uz potpuno po┼ítivanje zahtjeva zakonske regulative u pogledu sigurnosti i za┼ítite zdravlja na radu, podr┼żavamo sve ciljeve i procedure za implementaciju mjera i aktivnosti u pogledu prevencije, eliminacije ili kontrole opasnosti te stvaranja i odr┼żavanja zdrave radne okoline.

  Temeljne odrednice politike sigurnosti i zaštite zdravlja na radu su:

  Razumjeti, predvidjeti i u─Źinkovito reagirati u skladu s odgovaraju─çim nacionalnim i me─Ĺunarodnim zakonskim te ostalim zahtjevima koji su vezani uz rizike za zdravlje i sigurnost na radnom mjestu,

  Razvoj i primjena u─Źinkovitih sustava, standarda i praksi za┼ítite zdravlja i sigurnosti na radu sukladno rizicima prisutnim u provedbi obvezatnih DDD mjera,fumigacije, implementacije HACCP sustava,

  Trajno uskla─Ĺivanje prema zakonskim zahtjevima i regulativama vezanih za zdravlje i sigurnost na radnom mjestu,

  Edukacija zaposlenika u svrhu stvaranja okru┼żenja u kojem se rizici po zdravlje i sigurnost pri radu s opasnim kemikalijama kontroliraju kako bi se sprije─Źile ozljede i profesionalna oboljenja,

  Formuliranje i odr┼żavanje planova zdravlja i sigurnosti koji- jasno odre─Ĺuju mjerenja koja treba poduzeti za za┼ítitu zaposlenika i ostalih subjekata na koje na┼ía aktivnost utje─Źe, kao i na potencijalne utjecaje na okoli┼í

  Osiguravanje adekvatnog i kompetentnog nadzora na svim aktivnostima Organizacije gdje dolazi do zna─Źajnog rizika za zdravlje i sigurnost na radu,

  Razvijanje i odr┼żavanje u─Źinkovitih sustava informiranja i konzultiranja zaposlenika o va┼żnosti pitanja zdravlja i sigurnosti na radu

  Naglasak na zdravlje i sigurnost na radu kod planiranja novih proširenja procesa ili sustava te kod izgradnje i nabave novih postrojenja i opreme.

  Cilj na┼íe politike za┼ítite zdravlja i sigurnosti na radu je osigurati zdravo i sigurno radno okru┼żenje te smanjiti rizik za zaposlenike, podizvo─Ĺa─Źe i ostale strane na koje aktivnosti tvrtke mogu imati utjecaj, istovremeno kvalitetom i sigurno┼í─çu proizvoda ispunjavaju─çi o─Źekivanja potro┼ía─Źa i kupaca.

  Na┼ía vizija upravljanja za┼ítitom zdravlja i sigurno┼í─çu pri radu obuhva─ça provo─Ĺenje preventivnih aktivnosti u svrhu prepoznavanja opasnosti i smanjenja rizika po zdravlje na radnim mjestima, uklju─Źuju─çi same zaposlenike, dobavlja─Źe i ostale na koje aktivnosti Pestrid-a mogu utjecati.


  U Bilju, 10.1.2019.g.

  Dalia Medi─ç Dol─Źi─ç, voditelj sigurnosti i zdravlja

  Odobrio: direktor Pestrid d.o.o., Halil Salha, univ.spec.agr

Pestrid – ovla┼íteni distributer VectorFogÔäó proizvoda i opreme

VectorFogÔäó proizvodi i distribuira jednu od najsuvremenijih oprema za hladno i toplo zamagljivanje.
Svi VectorFogÔäó proizvodi certificirani su brojnim standardima uklju─Źuju─çi: CE, ISO 9001 i ISO 14001 i primjer su sveobuhvatne kontrole kvalitete proizvodnje.
Svi VectorFogÔäó proizvodi do sada su globalno dosegnuli veliki broj kupaca na svim kontinentima.

» PROČITAJ VIŠE...

GOLUBOVI ÔÇô ─Źi┼í─çenje i dezinfekcija potkrovlja (tavana i tornjeva)

Stari prljavi i neuredni tavani koji kako koko┼íinjac pru┼żaju uto─Źi┼íte stotinama golubova mogu vrlo lako postati ─Źisti, uredni, miri┼íljavi i spremni za korisniju prenamjenu.

» PROČITAJ VIŠE...

Uvo─Ĺenj i kontrola HACCP sustava

HACCP je engleska kratica za Hazard Analysis and Critical Control Point. Mo┼żemo ga definirati kao proces analize opasnosti i kriti─Źnih kontrolnih to─Źaka koji obuhva─ça cijeli niz preventivnih postupaka s krajnim ciljem ÔÇôosiguravanje zdravstveno ispravne hrane. Baziran je na znanstvenim ─Źinjenicama.

» PROČITAJ VIŠE...
Sva prava pridržana Pestrid d.o.o. © 2015 | web design ENTERnet