_ Usluge uzimanja briseva pribora i ruku na mikrobiološku analizu _

Ispitivanje mikrobiolo┼íke ─Źisto─çe radnog okoli┼ía i ruku nova je usluga u na┼íoj ponudi kojom upotpunjujemo usluge HACCP sustav.

Kontrolu mikrobiolo┼íke ─Źisto─çe pribora i ruku provodimo sukladno Zakonu o za┼ítiti pu─Źanstva od zaraznih bolesti (NN 79/07; NN 113/08; NN 43/09), a u svrhu provjere djelotvornosti i u─Źestalosti ─Źi┼í─çenja, pranja i dezinfekcije u objektima u kojima se namirnice proizvode, poslu┼żuju i stavljaju u promet.

Normativi mikrobiolo┼íke ─Źisto─çe propisani su Pravilnikom o u─Źestalosti kontrole i normativima mikrobiolo┼íke ─Źisto─çe u objektima pod sanitarnim nadzorom (NN 137/09), a odnose se na sve povr┼íine postrojenja, opremu, ure─Ĺaje, pribor, prijevozna sredstva i ruke osoba koje u poslovanju s hranom dolaze u dodir s hranom.
Normativ mikrobiolo┼íke ─Źisto─çe propisuje granicu prihvatljivosti uzorka obzirom na prisutnost, vrstu i broj mikroorganizama (aerobne mezofilne i entero bakterije).

Uzorke iz radnog okru┼żja i s ruku osoba uklju─Źenih u procese manipulacije hranom radimo metodom brisa. Mikrobiolo┼íka ─Źisto─ça utvr─Ĺuje se u certificiranom laboratoriju u skladu s me─Ĺunarodnom normom ISO 17025.

Kako utjecati na smanjenje brojnosti komaraca?

Komarci su široko rasprostranjena skupina insekata, a pogodni uvjeti za njihov razvoj posvuda su oko nas – blizina Kopa─Źkog rita, Drava, Dunav i njihovi pritoci, velike površine odvodnih kanala …
Brojni su uvjeti na koje bez pomo─çi i intervencije stru─Źnih slu┼żbi ne mo┼żemo utjecali ali ima i onih koje nepa┼żnjom stvaramo sami i pogodujemo brojnosti populacije.

» PROČITAJ VIŠE...

Biokemijska dezinfekcija gnoja

Biokemijska dezinfekcija postupak je kojim uništavamo uzro─Źnike zaraznih bolesti u gnoju.
Izvodi se na ravnom prostoru, izoliranom od okoline i na─Źinjenom od betona ili nabijene ilova─Źe, širine 1,5 do 2 metra, a du┼żine prema koli─Źini gnoja koji treba biokemijski rasku┼żiti.

» PROČITAJ VIŠE...

Osje─Źki jesenjski sajam

Tvrtka Pestrid predstavila je svoje usluge i proizvode na Osje─Źkom jesenskom sajmu.
Iz palete usluga izdvojili bi uslugu uvo─Ĺenja i kontrole HACCP sustava u sve objekte koji se bave proizvodnjom, preradom i prodajom hrane (farme, proizvodni pogoni, mljekare, obiteljska gospodarstva, trgovine, restorani, i drugi objekti).

» PROČITAJ VIŠE...
Sva prava pridržana Pestrid d.o.o. © 2015 | web design ENTERnet
Pestrid d.o.o.